Hoe kan je afvallen met shakes?

Hoe kan je afvallen met shakes?

Op dit moment is een dieet gebaseerd op afslank shakes en maaltijdvervangers zeer populair. Veel mensen worden verleid door het feit dat je binnen een relatief korte tijd veel kilo’s kunt kwijtraken.

Hoewel je door het volgen van een dieet gebaseerd op afslank shakes gewicht zult verliezen, zal dit resultaat niet blijvend zijn. Daarnaast zijn er vele gezondheidsrisico’s verbonden aan diëten door middel van afslank shakes. Wanneer je wilt weten hoe afvallen met shakes precies werkt? Of wil je weten wat de risico’s zijn van afvallen met shakes? Lees dan vooral verder.

Wat houdt afvallen met shakes precies in en hoe werkt het?

proteinepoedersMaaltijdvervangende shakes zijn bedoeld om één maaltijd of meerdere maaltijden op een dag te vervangen. Vaak zijn de shakes in een poedervorm te koop. Door het poeder te mengen met een vloeistof als melk of water krijg je een maaltijdvervangende shake. De shakes werken erg goed om af te vallen, omdat ze erg weinig calorieën, suikers en vetten bevatten. Bovendien zitten ze vol met mineralen, vezels, vitamines en eiwitten. De eiwitpoeders van Esther Andries zijn daarenboven ook nog eens helemaal vegan!

Wanneer je je maaltijden vervangt door afslank shakes, zal je een calorietekort creëren. Je normale maaltijd zou bijvoorbeeld 500 calorieën zijn, maar je vervangt deze maaltijd met een maaltijdvervangende shake van 100 calorieën. Op deze manier is het eenvoudig om een calorietekort te creëren, omdat je snel vol zit van een shake die weinig calorieën bevat.

Om af te kunnen vallen heb je een calorietekort nodig. Dat houdt in dat je minder calorieën binnenkrijgt dat dat je verbrandt. Aan de hand van maaltijdvervangende shakes met weinig calorieën, is het makkelijker om minder calorieën binnen te krijgen zonder dat je een ernstig hongergevoel ervaart. Niet alleen kunnen maaltijdvervangende shakes je helpen om gewicht te verliezen, maar de shakes zijn ook zeer snel en makkelijk te bereiden. Je hoeft bijvoorbeeld niet bezig te zijn met het maken van een salade, maar je mengt simpelweg het poeder met melk of water en je bent klaar.

Hoe gebruik je de afslank shakes?

Het gebruiken van afslank shakes klinkt wellicht erg eenvoudig. Je neemt de shakes en vervolgens kun je een geweldig resultaat verwachten. Toch zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden bij het gebruiken van shakes om gewicht te verliezen. Hieronder staan een aantal belangrijke punten op een rijtje van afvallen met shakes.

  • Vergelijk verschillende merken afslank shakes: Omdat niet alle afslank shakes even goede ingrediënten bevatten, is het van groot belang dat je de voedingsetiketten even doorneemt voordat je een bestelling plaatst. Het kan namelijk voorkomen dat een afslank shake veel calorieën, weinig voedingstoffen en veel suikers bevat. Als dat het geval is, is het beter om afslank shakes van een ander merk aan te schaffen. De kwaliteit van de afslank shakes verschilt namelijk erg veel per merk.
  • Lees verschillende reviews van gebruikers: Door reviews van anderen te lezen kun je onderzoek doen naar welke afslank shakes het beste zijn. Houd er daarbij wel rekening mee dat niet alle beoordelingen betrouwbaar zijn en lees de reviews aandachtig door.
  • Wijk niet af van de instructies op het etiket: Op de afslank shakes staat vaak aangegeven wat de juiste dosering is. Door op het etiket te kijken hoeveel je moet nemen, kun je de afslank shakes op de juiste manier gebruiken. Vaak is een maaltijd shake bedoeld om één of twee maaltijden op een dag te vervangen om af te vallen.
  • Neem niet alleen maar maaltijd shakes, maar eet ook gezond: Het is niet goed om alleen maar afslank shakes binnen te krijgen. Daarom is het van belang dat je 1 à 2 afslank shakes op een dag binnenkrijgt gedurende een bepaalde periode. De afslank shakes kunnen namelijk niet de plaats innemen van natuurlijke voedingsmiddelen of onbewerkte voedingsmiddelen, waardoor het erg gezond is om ook gezonde maaltijden binnen te krijgen naast de afslank shakes.
  • Hydrateer jezelf door water te drinken: Het is niet genoeg wanneer je alleen de afslank shakes binnenkrijgt, maar je moet ook voldoende water drinken om de vochtbalans in je lichaam in evenwicht te houden. Door iedere dag genoeg water te drinken blijf je gehydrateerd en zal je minder snel de drang hebben om ongezond te eten.
  • Begin met een gezonde levensstijl: Wanneer je stopt met het nemen van de maaltijdvervangende shakes bestaat er een kans dat je nadat je bent afgevallen, weer aankomt. Om dat te voorkomen, is het van belang dat je jezelf een gezonde levensstijl aanwent. Op deze manier kun je voorkomen dat je weer terugvalt in je oude ongezonde eetpatroon.

De negatieve gezondheidseffecten van afvallen met shakes

Alles wat je in je lichaam stopt, beïnvloed jouw gezondheid en lichaamsgewicht. Hierdoor wordt het door het Voedingscentrum, verschillende diëtisten en voedingsdeskundigen afgeraden om te gaan afvallen met afslank shakes.

maaltijdvervangerEén reden waarom het af wordt geraden om afslank shakes te nemen, is dat je speelt met je gezondheid. Het is vergelijkbaar met een crash dieet, alleen wordt er een andere naam aan gegeven. Daarnaast produceren sommige merken van maaltijdvervangers shakes die slechts 500 tot 1000 calorieën per dag bevatten. Dat zijn veel te weinig calorieën om goed te kunnen functioneren als mens.

Een andere reden waardoor afslank shakes af worden geraden, is dat het niet vol te houden is voor een langere periode. Dit komt, doordat men bepaalde voedingsstoffen niet voldoende binnenkrijgt. Het onthouden van bepaalde voedingsstoffen is erg ongezond en het kan vele negatieve gezondheidseffecten met zich meebrengen. Zo kun je je door een gebrek aan vitamine C, magnesium, vitamine D en zink energieloos en futloos voelen.

Ook wordt er door verschillende fabrikanten aangeraden om een eiwitdieet nooit langer dan twee of drie maanden te gaan volgen. Dit komt doordat de afslank shakes te weinig macronutriënten bevatten om het lichaam gezond te houden. Zo wordt het lastig om zonder enkele negatieve gezondheidseffecten, het dieet voor een langere periode te volgen.

Wanneer men chronisch te weinig voeding binnenkrijgt, kan dat resulteren in een calorietekort en uiteindelijk gewichtsverlies. Dit komt doordat een gebrek aan voeding niet per se invloed heeft op je metabolisme, maar je lichaamsgewicht. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de voeding die je binnenkrijgt niet erg veel te maken heeft met het metabolisme, maar je lichaamsgewicht hierbij het belangrijkste is. Dat houdt in dat wanneer je gewicht toeneemt of afneemt, je metabolisme ook toe of af zal nemen. Kortom is het niet verstandig om voor een langere tijd de maaltijdshakes te nemen, maar houdt je aan de aangeraden 2 à 3 maanden.

Reacties zijn gesloten.