Hoe kan je het beste avocado’s bewaren?

Hoe kan je het beste avocado’s bewaren?

Avocado’s zijn een van de lekkerste vruchten op aarde. Ze hebben een romige textuur die goed samengaat met veel gerechten, en ze kunnen zowel in zoete als hartige gerechten worden gebruikt. Avocado’s zijn ook een grote bron van gezonde vetten, waardoor ze een uitstekende aanvulling zijn op je dieet als je probeert af te vallen of je algemene gezondheid te verbeteren.

Avocado’s rijpen echter veel sneller dan andere vruchten (ze zijn vaak maar twee dagen goed na de oogst). Dit betekent dat een goede bewaring absoluut essentieel is als u wilt genieten van hun volle smaak en ze tegelijkertijd wilt gebruiken voordat ze bederven!

Ze rijpen sneller als ze in een tros staan, terwijl ze langzamer rijpen als ze alleen staan.

Avocado’s rijpen sneller in een cluster, terwijl ze alleen langzamer rijpen. Dit komt omdat het natuurlijke rijpingshormoon ethyleen in grotere concentraties wordt geproduceerd wanneer er meer avocado’s bij elkaar zijn.

bewaren van avocado's

Bewaar ze niet in de koelkast voordat ze rijp zijn.

Als u uw avocado’s groen wilt houden, bewaar ze dan niet in de koelkast. Ze zullen niet rijpen als ze koel worden bewaard. Om het rijpingsproces te versnellen leg je ze uit direct zonlicht in een papieren zak met een appel of banaan (of beide). Sluit de zak en rol hem een keer per dag om totdat de avocado klaar is om te eten.

het beste avocado's bewarenBewaar ze in de koelkast als ze eenmaal rijp zijn.

Zodra uw avocado rijp is, kunt u hem het beste in de koelkast bewaren. Je kunt ze op een papieren handdoek in de fruitlade van je koelkast bewaren, maar wij raden aan ze in plaats daarvan in een papieren zak te bewaren. Als je geen papieren zak bij de hand hebt, kun je ze ook in een vochtige papieren handdoek wikkelen. Bewaar avocado’s niet samen met ander fruit of groenten, omdat ze ethyleengas afgeven en andere producten sneller doen rijpen dan normaal.

Of u ze nu meteen wilt opeten of ze wilt bewaren voor later, er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat uw avocado’s bederven.

  • Bewaar ze in een bruine papieren zak: Deze methode is geweldig als je je avocado’s snel wilt gebruiken, maar het werkt alleen als het fruit nog niet erg rijp is. Als ze zwart beginnen te worden of zacht aan de randen (of zelfs als ze nog groen zijn), dan is dit niet de beste manier om ze succesvol te bewaren tot gebruik.
  • Bewaar ze op het aanrecht bij kamertemperatuur: U kunt avocado’s ook op uw aanrecht bewaren, maar zorg ervoor dat ze niet te heet worden – ongeveer 21 graden celcius zou voldoende moeten zijn. Deze methode werkt het beste met rijp fruit, omdat onrijpe exemplaren meer tijd nodig hebben om van de boom te rijpen voordat ze hun energiereserves opgebruiken (en dus bruin worden).
  • Bewaar ze in een plastic zak: Als u deze vruchten op een gemakkelijke manier wilt bewaren (en het niet erg vindt om langer dan normaal te wachten), dan kunt u elke helft in een hersluitbare plastic zak bewaren, zodat de luchtcirculatie op afstand wordt gehouden en de vruchten toch kunnen worden blootgesteld tijdens de koudere maanden van de winter, wanneer u binnenshuis leeft met minimale blootstelling aan de zon!
Reacties zijn gesloten.