3 praktische tips om het maximale uit je slowjuicer te halen

3 praktische tips om het maximale uit je slowjuicer te halen

Hoe haal je het maximale uit een slowjuicer en hoe kan je zo een apparaat het beste onderhouden? Wanneer je een slowjuicer pas hebt aangeschaft of je bent van plan er eentje te kopen, dan zullen deze 3 praktische tips je een handje helpen om er het maximum uit te halen zodat het zogenaamde juicen een aangenaam gevoel geeft.

slowjuicerWat betekent slowjuicen eigenlijk?

Het grote geheim van een vrij hoog kwaliteitsvol sap, heeft alles te maken hoe het sap wordt geperst.

Wanneer de sappen met een slakkengangetje worden cerpulverd om de ingrediënten van het pulp te scheiden, blijven de vitaminen, smaak, mineralen en enzymen het beste behouden. Dat is het grote verschil tussen een slowjuicer en andere manieren van “sapmaken”. Hier vind je nòg meer info!

Zo zijn bijvoorbeeld munt, sla, spinazie of andere bladgroenten en kruiden ideaal om te vermalen in een slowjuicer.

Wat zijn zogeheten ‘levende’ sappen?

Een slowjuicer maalt, kneust en perst groenten en verschillende soorten fruit, waardoor essentiële voedingsstoffen en enzymen bewaard blijven. Het kan in feite de vergelijking doorstaan met het koud persen van olijfolie. Het eindresultaat heet ‘levend’ sap. Dit staat synoniem met de aanwezigheid in grote getale van enzymen en broodnodige voedingsbestanddelen.

Waar moet je op letten bij aankoop van een slowjuicer?

Je zal eerst de vraag moeten stellen wat je van plan bent te gaan persen in de toekomst. Fruit of groenten? Of misschien een mix van beide keuzes. Veel hangt dus af voor wat je het gaat gebruiken. Om alle misverstanden uit de weg te ruimen: je kan niet alleen fruit en groenten persen met een slowjuicer. Het biedt ook de keuzemogelijkheid om babyvoeding te pureren, pasta te bereiden of het malen van noten en kruiden.

ananassap koudgeperst

3 praktische tips hoe je het maximale uit een slowjuicer haalt

Tip 1: Hoe los je het op als de slowjuicer nauwelijks sap eruit haalt

Een vaak voorkomend probleem dat opduikt bij heel veel slowjuicers is dat je zachte fruitsoorten als basis ingrediënten hebt en dat het toestel er nauwelijks sappen uit krijgt. Veel gebruikers staan met de rug tegen de muur, hoewel je daar geen zorgen over moet maken. De oorzaak van dit euvel ligt in het feit dat er onvoldoende vezels aanwezig zijn om de sappen door het filter te drukken. Om dit probleem helemaal op te lossen, kan je best zachte groenten en fruit afwisselen met hard fruit en groenten.

Tip 2: Eindig altijd met fruit of groenten die geen kleur afgeeft

Zorg dat de persschroef vrij van vlekken blijft. Zoals geweten geven bieten en wortelen heel veel kleur af. Dit zorgt automatisch voor ongewenste vlekken op de persschroef. Om dit te voorkomen, kan je best op het laatste nippertje een citroen toevoegen zodat de persschroef zichzelf een reinigingsbeurt geeft.

Tip 3: Vermijd schimmelvorming

Na gebruik was je de juicer altijd af zodat je schimmelvorming of verkleuring tegen gaat. Als je toch een keer vergeten bent de juicer te reinigen en je hebt last van schimmelvorming, dan volgt hier een tipje van de sluier om de schimmelsporen te verwijderen. Was de zichtbare aanwezige schimmel onder de kraan af en doe dit met een mild afwasmiddel. Sporen kunnen worden tegen gegaan met azijn of citroen. Het gebruik van bleekmiddel of chloor is een absolute afrader.

Reacties zijn gesloten.